P.S.: ...a vážně by mě zajímala jedna věc, když už jsem se tedy rozepsal.... Vycházím z vlastní zkušenosti..
- Těch "fíglů", jak se vyhnout placení při různých situacích je hodně -- špatné parkování - parkovala osoba blízká, proti které nevypovídám, či mě vezl taxi driver a já byl tak namol, že si druhý den nepamatuju, kdo mi ho zavolal ani, co to bylo za společnost, případně pokud zastavím na zákazu zastavení u domu, níkdo mi nedokáže, že jsem kvůli střevním potížím musel nutně zastavit a jít vykonat "potřebu"... Případně, pokud jsou policisté, obzvláště městští, hodně nepříjemní a nemají extra důvod, pak stojí za to napsat do sprrávního řízení, že je z dechu jednoho z nich cítit alkohol a měli by se pokorně odebrat do 4h na odběry krve, což možná vyústí v zneškodnění správního řízení...
Takže dle vlastní zkušenosti mohu přispět tím, že jakmile dostanete BLOKOVOU POKUTU či POKUTU na SLOŽENKU - tzn., že PODEPÍŠETE a SOUHLASÍTE TAK S PŘESTUPKEM, již to tím nabývá právní moci, proti čemuž není odvolání a STRHÁVAJÍ SE BODY a pokud nezaplatíte, přebírá to rychle finanční úřad a posléze Vás NAVŠTĚVUJE EXEKUTOR... i kvůli 1000Kč..
Tudíž je lepší všechno psát na správní řízení, kam se sice pod pohrůžkou možnosti PŘEDVEDENI nedostavujete, tudíž přestupek bez "souzeného" nemůže být řešen a čeká se až se dostavíte... Jak již píšu, bez řádné omluvy můžete být předveden, ale myslím, že v dnešní době je policie ráda, že funguje a kvůli nevyřešené botičce či 65Km/h na padesátce Vás nikdo předvádět nebude... Takže nastává uložení spisu do šuplíku a po roce je PROMLČEN..
Hmm, jak říkám, píšu jen z vlastní zkušenosti, možná se mýlím, ale spíš ne, jelikož jsem nepřevzal či se nedostavil na výzvy kvůli nějakým přestupkům od roku 2001...
Resume tedy je, že BUD se mi to někde sčítá a čert si mě jednou vezme do pekla:) anebo je to opravdu v pohodě....